Bilgilerinizi gönderin. Uzman ekibimiz sizi arasın. Doğru Fiyat için detaylı bilgi verebilirsiniz.

Kurumsal TV Ekranları : MarketWall Digital Signage

MarketWall : Digital Signage

Türkçe olarak Dijital Tabelacılık olarak çevireceğimiz Digital Signage sistemi ile ürün broşürleri, tanıtım reklamları gibi basılı medya ile müşterilerinize sunduğunuz reklamları, etkili bir şekilde dijital tv ekranları üzerinden sunmak artık MarketWall sistemi sayesinde çok kolay.

MarketWall kurumunuza, kullanım ve yönetim kolaylığı ile zaman kazandıracak, düşük maliyeti ve satışlardaki artış ile para kazandıracak.

Digitabela-Makromarket from DigiTabela.com on Vimeo.

 

İçerik Neden Önemli?

Digital Signage sistemleri için en önemli konunun güncel ve dikkat çekici bir içerik olduğu tartışmasız bir konu. Peki kurumunuzda yer alan ekranlardaki içerikleri en son ne zaman güncellediniz? Eğer ekranlarınızın yönetimini dvd-player, usb gibi cihazlar ile yükleyeceğiniz video veya slaytlardan ibaret ise bu işin çok başında sayılırsınız. Unutmayın ki, içeriği güncel ve dikkat çekici olmayan bir sistemle müşterilerinizin dikkatini çekmeniz zor olacaktır.

Basılı reklamcılık ve günümüzde temel olarak uygulanan Digital Yayıncılık yöntemlerinin pozitif ve negatif yönlerine bakılacak olursa:

Basılı Reklamcılık

Pozitif Yönler:

  • Basılı Medya : Müşteri alışkanlığı olarak insanlar ellerinde basılı bir medyaya göz atma ihtiyacı göz ardı edilemez.
  • Uzak Noktalara Ulaşım : Basılı medya dağıtımı ile uzak noktalardaki insanlar ile etkileşime girilebilir.

Negatif Yönler:

  • Baskı Maliyetleri : Broşür/Insert baskı maliyetleri gelişen teknoloji ile bir nebze düşüş göstersede kurumlar için temel bir gider olmakta. 
  • Hata Maliyetleri : Baskı sırasında veya tasarım aşamasında yapılan hataların düzeltilmesi ekstra baskı maliyetlerine yol açmakta.
  • Tasarım Maliyetleri : Benzer tasarımlar için her seferinde aynı ücretlerin tekrar edilmesi kurum giderlerine yansımakta.
  • Dağıtım Maliyetleri : Basılan yayınların şubeler arası dağıtımı veya müşterilere iletilmesi için gereken dağıtım masrafları ve gecikmeler oluşabilmekte.
  • Personel Maliyetleri : Tasarım, Dağıtım ve Şubelerde bu broşürlerin asılması personele ek bir yük getirmekte.
  • Zaman Maliyeti : Tüm bu işlemlerin gerçekleşmesi sırasında geçen zaman ve bu durumun satışa etkisi yadsınamaz.
  • Kağıt İsrafı : Basılı medya ile oluşan kağıt israfını bir kenara atmamak gerekmekte.

Günümüz Digital Signage Yöntemleri:

Günümüz firmalarının uyguladığı yöntemler incelendiğinde;

Pozitif Yönler:

  • Merkezi Yönetim : Tek bir merkezden yönetim sağlamak.

Negatif Yönler:

  • Merkezi İçerik : Kuruma ait bir TV yayını şeklinde bir yapı oluşturulmakta, böylece tüm TV ekranlarında aynı içeriğin görüntülenmesi sağlanmaktadır. Bu durum müşteriler arasında alakasız içeriklerden dolayı dikkat eksikliğine yol açmaktadır.
  • İçerik Oluşturma : İçerik güncellemeleri için uzun ve maliyetli video oluşturma yöntemleri uygulanarak, zaman ve para olarak ekstra maliyetler oluşmakta, bu durum reklam ajanslarına ekstra ücretleri beraberinde getirmektedir.
  • Lisanslama ve Maliyet : Yüksek donanım ve lisans ücretleri ile kurumlar için kurulması ve idamesi güç bir hal almaktadır. 

Bu hususlar neticesinde kurumunuza uygun olarak ve yurtdışı bağımlılığı olmadan geliştirilen sistemimiz ile diğer firmaların size sunamadığı aşağıdaki özellikler, sizi MarketWall sistemi ile tanışmanın yolunu açacaktır.

Neden MarketWall?

Web Tabanlı Merkezi Yönetim

Kurumunuza ait onlarca şubelerinizde yayınlanmasını istediğiniz içerikleri (duyuru, kampanyalar, indirimli ürünler v.b.) yönetebileceğiniz bir altyapıya çözümü sunmaktadır. MarketWall web arayüzü ile merkezi bir sunucu üzerinde oluşturacağını içerikleri tüm kanallara/ekranlara otomatik olarak aktarılmaktadır.

Hızlı İçerik Oluşturma

Öncelikle kurumsal tv ekranlarınızda oluşturmak istediğiniz içeriğin dakikalar hatta saniyeler mertebesinde oluşturmaya ne dersiniz? Web arayüzü üzerinde seçeceğiniz şablon içeriğini güncellediğiniz an (bu işlem şablon üzerindeki yazı ve resim alanlarının güncellenmesini gerektirir) veya kurumsal sisteminiz ile entegre bir çözüm olarak ilgili verilerin alınması ile sadece saniyeler mertebesinde güncel içerik oluşturmak mümkün.

Dikkat Çeken İçerikler

Ekranda müşterinin ilk bakışta görmesi gereken, insan gözü tarafından odaklanan noktalara göre oluşan tasarımlar ile alışverişe gelen müşteriye odaklı olmak temel esas kabul edilmektedir.

Maliyet Etkin Çözüm

Maliyet etkin fiyatlarımızı görmek için lütfen teklif isteyiniz. 

Kullanıcı Yönetimi

Kurumunuza özel olarak oluşturulan kullanıcı adı ve şifrenizle sisteme bilgisayar veya cep telefonunuzla giriş yapacak, istediğiniz an ve istediğiniz lokasyondan içeriklerinizin yönetimini sağlayabileceksiniz. 

Ekran Yönetimi

Dilediğiniz an web arayüzü üzerinden yeni ekran tanımlama işlemi ile sınırsız ekranı yönetme imkanına sahip olabileceksiniz. Ayrıca MarketWall sistemi için kurulan cihazlar üzerinden aynı anda tek bir cihazda 1-8 cihaza kadar yönetim yapabilir, maliyet etkin bir çözüme sahip olabilirsiniz.

Şube - Kanal Yönetimi

Kurum şubelerine özel kanallar tanımlayabilir ve bu kanallar üzerinde aynı ekranı tanımlayarak farklı içeriklerin aynı ekranlarda çıkmasını sağlayabilirsiniz. Örneğin Ankara Şubeleri Kanalı, Bahçelievler 1 Şubesi Kanalı veya Ankara Manav Reyonları Kanalı gibi...

İçerik Yönetimi

MarketWall sisteminde içerik oluşturmanın yolu birden fazladır. Aşağıda türleri tanımlanan içerikler birbiri ardına gösterilmek üzere sistem tarafından otomatik olarak hazırlanarak ilgili kanallara yönlendirilir.

Fotoğraf/Resim Gösterim

Elinizde mevcut olan fotoğraf/resimlerin sisteme yüklenmesi ve artarda geçişleri ile slayt animasyonları oluşturabilirsiniz.

Video Gösterim

Hazır reklam videoların sisteme yüklenmesi ile kolayca video ekranları oluşturabilirsiniz.

Otomatik Şablon Gösterimi

Web sunucu arayüzü üzerinde bulunan şablon paketini seçtikten sonra şablon bilgilerini ister elle ister otomatik olarak kurum sisteminiz ile entegre olacak şekilde arayüz bağlantısı oluşturarak hazırlanmasını sağlanabilir. Kurumunuz sistemleri ile entegre olabilcek sistemler bir web sitesi, pos sistemi, veritabanı bağlantısı olabileceği gibi herhangi bir excel dosyası ile entegre bir çözümde sunulabilir. Tasarım ekibimiz tarafından size özel bir şablon oluşturularak kurumsal bir görünüm sağlanabilir. Örnek şablon şağıdaki gibi olabilir:

Örnek Şablon from DigiTabela.com on Vimeo.

Hazır Şablon Paketleri Gösterimi

Örnek Şablon from DigiTabela.com on Vimeo.

 

İçerik Zaman Planlama

Web sunucu arayüzü üzerinde oluşturacağınız içeriklerin isterseniz yayınlanma başlangıç ve bitiş tarihlerini seçebilirsiniz. Bu şekilde müşterilerinize sunmak istediğiniz kampanyalarınızı anında paylaşabilirsiniz.

İçeriklerin Otomatik Dağıtımı

Oluşan içeriklerin kurumunuz ekranları üzerinde dağıtımı ve gösterilmesi (herhangi bir ekran sınırlaması yoktur) sistem tarafında otomatik olarak yapılmaktadır. Bu şekilde yayınladığınız içerik dakikalar mertebesinde yüzlerce ekranda birden yayına geçer.

İçeriklerin Otomatik Yayınlanması/Yayından Kaldırılması

İçeriklerin web arayüzü üzerinde yayına alınması veya yayından kaldırılması mümkündür. Ayrıca süresi belirtilen içerikler web sunucu üzerinden herhangi bir uyarı almadan otomatik olarak yayına girip, yayından kaldırılabilir.

Share this post